Trainingen

Communicatie- en sollicitatietraining, leiderschaps- en ondernemerschapskwaliteiten en arbeidsmarktverkenning zijn enkele mogelijkheden om met de leerlingen te ondernemen tijdens Track the Talent. Voorbeeldtrainingen zijn ‘Hoe start je een eigen bedrijf?’ bij de Rabobank, ‘Leren spiegelen op verschillende afdelingen’ bij Albert Heijn en ‘Solliciteren, hoe doe je dat?’ bij Randstad Uitzendbureau. Bij alle trainingen komt ontwikkeling van sociale vaardigheden en het ontwikkelen van kansen op de arbeidsmarkt aan bod. We ondersteunen u graag met het vormgeven van de trainingen! 

 

Ambachtelijke Banketbakkerij De Rek Haarlem

Tijdens een welkomstdrankje worden plastic beschermhoesjes uitgedeeld! Iedereen krijgt een hoes om de schoenen en op het hoofd en een schortje voor. Het is meteen duidelijk dat hier hygiënisch wordt gewerkt en waarom. Bij Banketbakkerij De Rek worden taarten en gebakjes gemaakt en dat vereist bepaalde voorzorgsmaatregelen. Tijdens een rondleiding door het bedrijf zien de leerlingen allerlei verschillende beroepen langskomen zoals de administratie, bezorgdienst, broodbakker en taartenmaker.

Alle jongeren krijgen van hem een taartbodem en gaan aan de slag met een eigen slagroomtaart die ze mee naar huis mogen nemen! Tijdens het afdoen van de hoezen en schortjes evalueren we met de jongeren hoe ze het bezoek hebben ervaren en welke kennis ze hebben opgedaan. 

Breedweer facilitaire dienstverlening

Wat een mooie binnenkomer bij aankomst bij Breedweer; de jongeren zagen meteen een groot bord staan waarop met graffiti stond gespoten: Track the Talent! Breedweer laat tijdens het bezoek aan de jongeren zien dat schoonmaken geen saai beroep is dat alleen maar door vrouwen wordt uitgevoerd. Schoonmakers moeten ook de straat op met een hogedruk spuit om graffiti weg te halen, op meters hoge ladders ramen schoonmaken, in een schoonmaakkar de gangen van verschillende grote bedrijven schoonmaken. Op alle vlakken mochten de jongeren het uitproberen waardoor de schoonmaakbranche ineens best cool bleek te zijn. Bij vertrek waren de ramen schoon, was de graffiti verdwenen en de hal met de boendermachine gedweild!

Alpha Security

Een plek van orde en discipline! Was dit een sollicitatiegesprek geweest dan waren meteen bij binnenkomst de eerste 2 jongens afgewezen. Je geeft altijd netjes een hand en ploft niet meteen op de bank, zo toon je geen respect. Deze les was meteen geleerd en de jongeren wakker en alert! Nadat er werd verteld wat Alpha Security zoal doet kregen ze een interactieve rondleiding die ze niet snel meer zouden vergeten. De eerste stop was bij de beveiligingshonden. De vraag was wie er stoer genoeg was om pakman (dik ingepakte persoon die de rol van voortvluchtige op zich neemt en door de hond gepakt moet worden) te durven zijn? Enkele jongens stapten naar voren waarna ze meteen konden ervaren hoeveel kracht een beveiligingshond heeft. Hilarisch moment! Vervolgens ging de rondleiding langs beveiligers waaraan ze vragen konden stellen.

Als afsluiting was er een zelfverdediging les en kregen twee van de jongens te horen dat ze, zodra ze 21 zijn, terug mogen komen en de toelatingstest voor de opleiding mogen doen!

Talent ontdekt! Deze jongen mag zodra hij 21 is, terug komen en de toelatingstest voor de opleiding doen!

Randstad uitzendbureau -sollicitatie training

Bij Randstad krijgen de jongeren een training in hoe je een cv (curriculum vitae) opstelt en opmaakt en hoe je moet solliciteren. Wat zet je in je cv? Hoe maak je hem mooi op zodat hij aantrekkelijk oogt en er ten opzichte van die van anderen uitspringt? Dit wordt in groepsverband uitgebreid besproken waarna we naar de volgende stap gaan, een rollenspel.  

Wat voor vragen zou het bedrijf je kunnen stellen en hoe ga je daar op antwoorden?

Dit een project van Bedrijf & Samenleving