Enkele tips voor scholen

B&S begeleidt de voorbereiding in de klas; een goede voorbereiding is het halve werk! Wanneer ook de leerkracht vlak voor de bezoeken aandacht schenkt aan Track the Talent maakt dat het verschil. Bezoek als docent met de leerlingen klassikaal digitaal de bedrijven die jullie gaan bezoeken en ga de discussie hierover aan met de leerlingen. Laat ze de website bekijken en ‘uitvinden’ wat het bedrijf doet en welke beroepen er zoal zijn. Gaan de leerlingen op eigen kracht naar de locatie? Laat ze uitzoeken waar ze moeten zijn en hoe laat.

Vanuit de school gaat altijd minimaal 1 begeleider mee! De verantwoordelijkheid van de begeleiding van de leerlingen ligt bij de school.

Bij Crown van Gelder, de papierfabriek
Dit is een project van Bedrijf & Samenleving

Enkele tips voor bedrijven

U als participerend bedrijf verzorgt de training en zet hierbij uw professionals en expertise in. Natuurlijk is uw bedrijf goed voorbereid op de ontvangst van de leerlingen, daar twijfelen we niet aan. Maar misschien kunt u deze tips toch gebruiken; het is fijn wanneer de begeleiders van zowel de school als B&S u kunnen bereiken als er door omstandigheden een kink in de kabel is gekomen. Geef daarom de juiste gegevens door van uw contactpersoon. Een presentatie of verhaal waarin u in het kort duidelijk kunt maken wat uw bedrijf doet is altijd een goede introductie van uw bedrijf. Vertel uw medewerkers over het bezoek zodat ook zij een paar dingen kunnen vertellen over hun werkzaamheden. Laat de leerlingen kennismaken met de verschillende beroepen in uw bedrijf en u kunt ze een praktische opdracht laten uitvoeren. Betrek de leerlingen door ze vragen te stellen. Hebben ze ervaringen met het bedrijf of de diensten / producten? 

Welke beroepen zijn er en welke opleidingen zijn nodig om deze beroepen te kunnen uitoefenen? Wat kunnen de leerlingen hier na hun opleiding doen? 

De leerlingen hebben over het algemeen een korte spanningsboog maak het daarom actief. Als uw bedrijf geen mogelijkheid heeft om leerlingen te laten meewerken op de werkvloer, geef ze dan een actieve rol in een training. We denken graag met u mee!

Bij het Uiltje, de bierbrouwerij