Doelgroep

De leerlingen die aan Track the Talent deelnemen komen van allerlei verschillende niveaus voortgezet onderwijs en zowel theoretisch als praktisch. Track the Talent is maatwerk, iedere groep vraagt om een andere invulling van bedrijven en het praktisch onderdeel. 

Dit is een project van Bedrijf & Samenleving

Hoe werkt het?

Kick Off met Quiz Kick Off met Quiz

Kick off

Tijdens Track the Talent bezoeken groepjes leerlingen gedurende 2,5 uur een bedrijf waarbij ze op professionele wijze een rondleiding krijgen door het hele bedrijf. Een presentatie met achtergronden van het bedrijf is vaak onderdeel van het bezoek. Tijdens de rondleiding komen alle aspecten aanbod die het bedrijf in huis heeft, zoals schoonmakers, telefonisten, medewerkers werkvloer, vervoer, administratie etc. De jongeren krijgen op deze manier inzicht in welke beroepen en bedrijven er zijn, wat er binnen die bedrijven gebeurt en welke vaardigheden nodig zijn voor diverse beroepen. 

Handen uit de mouwen bij Pathe

Bezoeken

Track the Talent vindt altijd plaats op een normale werkdag. De leerlingen komen in kleine groepjes, meestal acht, met twee begeleiders, een vanuit de school en een vanuit B&S. Naast een rondleiding door het bedrijf wordt dus meestal, als kennismaking, een filmpje of PowerPointpresentatie getoond. Zo weten de jongeren wat er gebeurt, welke afdelingen er zijn en wat de missie is van het bedrijf. Vaak ook gaan de handen uit de mouwen bij een praktisch deel waarbij de leerlingen aan de slag gaan. Bv bedden opmaken bij een hostel, broodjes bakken of taarten maken bij een (banket)bakker, een band verwisselen bij een garagebedrijf, helpen inpakken bij de speelgoedbank of ‘gebitjes’ maken bij de tandtechnieker. 

 

Certificaten uitreiking bij Gym Industries

Certificatenuitreiking

Met het uitreiken van een certificaat aan de jongeren sluiten we iedere serie trainingen bij het laatste bedrijf op feestelijke wijze af! Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de leerlingen hier hun opgedane ervaringen met elkaar delen. B&S nodigt ook alle bedrijven uit hierbij aanwezig te zijn. Soms worden de certificaten uitgereikt door een wethouder of ander politiek bestuurder met onderwijs in zijn / haar portefeuille. Het is hoe dan ook altijd een ceremonieel en feestelijk moment!